Birthday cake

 

Birthday cake

 

 

ပထမဦးဆံုး .. ကုိယ့္ကုိ လူေလာကထဲေရာက္ေအာင္ ေမြးဖြားေပးခဲ႕ေသာ ေက်းဇူးရွင္ ေမေမ ေကာင္းရာသုဂတိ လားပါေစ …

 

ဒီေန႕ ျမန္မာျပကၡဒိန္ – တန္ခူးလဆန္း ( ၁၀ ) ရက္ေန႕ – ေက်းဇူးရွင္ ေဖေဖ၏ ( ၇၈ ) ႏွစ္ျပည့္ ေမြးေန႕  ႏွင့္ အဂၤလိပ္ျပကၡဒိန္ ၂၀၁၃ – ဧျပီလ ( ၂၀ ) ရက္ေန႕ – ကုိယ္၏ ( ၄၀ ) ႏွစ္ျပည့္ ေမြးေန႕ သြားတုိက္ဆုိင္ေနပါေသာေၾကာင့္ ဒီႏွစ္က အမွတ္တရ အရွိဆံုး ေမြးေန႕ ရက္ျမတ္ပါ။

 

ေဖေဖ .. က်န္းမာပါေစ .. ေဖေဖ .. ကုိယ္၊ စိတ္ ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာ၊ ခ်မ္းသာျပီး ေဘးဥပါဒ္ အႏ ၱရာယ္ ကင္းရွင္းပါေစ … ေဖေဖ .. အသက္ရာေက်ာ္ပါေစ …

 

ေဖေဖကုိ ေလလႈိင္း ဆက္သြယ္မႈ႕ကေန ရွိခုိးကန္ေတာ့ျပီးပါျပီ။ အျမဲတမ္း သတိရပါတယ္။ ေမေမကုိလည္း သတိရတယ္။ အေ၀းေရာက္ေအာင္ ပုိ႕လုိက္တဲ႕ ကံဇာတာကုိလည္း ျပင္ခ်င္တယ္။

 

 

သမီးေလး မုန္႕ဖုတ္ေပးေသာ ေမြးေန႕ကိတ္

 

 

Google’s birthday wish home page

 

 

Thanks * lot for Birthday wish, Google Team!

 

 

ေမြးေန႕ကိတ္ ေပၚမွာ cursor ထားလုိက္ရင္ ” Happy Birthday Thet “

 

 

ေပၚလာတယ္။

 

 

Google Plus

 

Facebook က ကုိယ့္ကုိ Birthday wish မလုပ္ေပးဘူး။ Google Plus က ကုိယ့္ကုိ Birthday wish လုပ္ေပးတယ္။ ေမြးေန႕ကိတ္ပံုစံ Google sign ကုိ ႏွိပ္လုိက္ရင္ ကုိယ့္ရဲ႕ Google plus – Profile ကုိ ေရာက္လာပါတယ္။

 

 

Whipping cream

Chocolate

Cocoa Powder

Milk

 

 

9 3/4 in – Spring Form Pan

 

 

ေဘးက ကလစ္ကုိ ျဖဳတ္လုိ႕ရတယ္။

 

 

ေအာက္ခံ အ၀ုိင္း

 

 

 

Cocoa Powder

 

ေခ်ာကလက္ကိတ္မွာ ပါ၀င္ပစည္းေတြက -

 

  1. 1 tbsp – butter
  2. 2 cup – sugar
  3. 1 3/4 cup – Flour
  4. 3/4 cup – Cocoa Powder
  5. 1 1/2 tsp – baking powder
  6. 1 1/2 tsp – baking soda
  7. 1 tsp – salt
  8. 2 – egg
  9. 1 cup – milk
  10. 1/2 cup – oil
  11. 2 tsp – vanilla extract
  12. 1 cup – hot coffee

 

  • Preheat oven – 350ºF – 30 min ~ 35 min ( For 2 cakes )
  • Preheat oven – 350ºF – 50 min ~ 55 min ( For 1 cake )

 

 

အရင္ဦးဆံုး -

 

  • ၾကက္ဥ ၂ လံုးကုိ ေမႊစက္ျဖင့္ ေမႊပါ
  • ေထာပတ္ ( ထမင္းစားဇြန္း – ၁ ဇြန္း ) ထည့္ေမႊပါ။
  • သၾကား – ၂ ခြက္ ထည့္ေမႊပါ။
  • Cocoa Powder / Baking powder / Baking Soda / salt / Flour / Milk ထည့္ေမႊပါ။
  • ဆီ၊ ဗီနီလာ အေမႊးဆီ ထည့္ေမႊျပီးပါက
  • ေနာက္ဆံုးမွာ ေကာ္ဖီ တခြက္ကုိ ထည့္ေမႊပါ။
  • မုန္႕သား ညက္ေနေအာင္ ၅ မိနစ္ ေက်ာ္ေလာက္ ေမႊပါ။

 

  • ၉ လက္မ ကိတ္မုန္႕ဖုတ္ေသာ အ၀ုိင္းထဲမွာ ေခ်ာကလက္ကိတ္ကုိ ကိတ္မုန္႕သား ၂ တံုး ဖုတ္မည္ဆုိလွ်င္ ခြက္ ၂ ခု လုိပါသည္။

  • ခြက္ထဲမွာ တ၀က္ စီ မုန္႕ႏွစ္ရည္ ထည့္ျပီး ကိတ္မုန္႕ ႏွစ္ခုစာ မုန္႕ဖုတ္လုိ႕ရပါတယ္။

 

  • ပူေနေအာင္ ၾကိဳတင္ဖြင့္ထားေသာ Preheat oven မွာ 350ºF – 30 မိနစ္ မွ 35 မိနစ္ထိ ကိတ္မုန္႕ဖုတ္ပါ။ ( ကိတ္မုန္႕ ၂ ခု စာ အတြက္ )

 

  • မုန္႕ႏွစ္ရည္ အားလံုးကုိ ကိတ္မုန္႕ တစ္ခု စာ အတြက္ပဲ ဆုိလွ်င္ Preheat oven – 350ºF – မိနစ္ ၅၀ ေလာက္ ကိတ္မုန္႕ ဖုတ္ရပါမည္။

 

  • ကိတ္မုန္႕သားက်က္၊ မက်က္ကုိ သြားၾကားထုိးတံ ျဖင့္ မုန္႕၏ ခလယ္ေကာင္ ေနရာကုိ ထုိးျပီး မုန္႕ႏွစ္ရည္မ်ား သြားၾကားထုိးတံမွာ ကပ္ပါလာတယ္ ဆုိလွ်င္ မုန္႕သား မက်က္ေသးပါဘူး။ မကပ္ပါလာဘူးဆုိလွ်င္ မုန္႕သားက်က္ပါျပီ …

 

 

မုန္႕ဖုတ္အျပီး Pan ၏ ကလစ္ကုိ သားသား ျဖဳတ္ေနတာ။

 

 

ေအာက္ခံ အ၀ုိင္း သပ္သပ္၊ ေဘး အ၀ုိင္း သပ္သပ္မုိ႕ ကိတ္မုန္႕ လွလွပပ ..

 

 

ကိတ္သား ေဖာင္းေဖာင္းၾကြၾကြ

 

 

ဓါးျဖင့္ ရွပ္ျပီး လွီးျဖတ္လုိက္တယ္။

လွီးျဖတ္လုိက္ေသာ ကိတ္သားကုိ သားသား၊ မီးမီး ခ်က္ခ်င္း စားလုိ႕ ရပါျပီ …

 

 

မ်က္ႏွာျပင္ ညီညီညာညာေလး

 

 

ေခ်ာကလက္တံုးကုိ ဓါးျဖင့္ ရွပ္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီး

ဇြန္း ေသးေသးျဖင့္ ေခ်ာကလက္တံုးကုိ အုန္းသီးျခစ္သလုိမ်ဳိး ျခစ္လုိ႕လည္း ရသည္။

အဲဒါဆုိရင္ ႏွင္းဆီပြင့္ဖတ္ ေခ်ာကလက္ အလႊာအခ်ပ္ ပံုစံမ်ဳိး ျဖစ္ေနလိမ္႕မည္။

 

 

ေခ်ာကလက္ အမွ်င္၊ ေသးေသးမွ်င္မ်ား

 

 

 

ေၾကြဇလံုထဲထည့္

 

 

သၾကား – 1/2 cup

ခ်ဳိတာ ၾကိဳက္လည္း – 3/4 cup ေလာက္ ထည့္လုိ႕ရသည္။

 

ေမႊစက္ျဖင့္ အရင္ဆံုး heavy wipping cream ကုိ တမိနစ္ေလာက္ high speed ျဖင့္ ေမႊပါ။

တစ္မိနစ္ျခားဆီ သၾကားကုိ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းေက်ာ္ေလာက္ ထည့္ ထည့္ျပီး ေမႊစက္ျဖင့္ ဆက္တုိက္ ေမႊသြားပါ။

၇ မိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးလွ်င္ ကိတ္မုန္႕ေပၚမွာ သုပ္ေသာ cream ကုိ ရရွိႏုိင္ပါသည္။

အေရာင္ ထည့္လုိ႕လည္း ရပါသည္။

 

ရလာေသာ ကိတ္ ခရမ္ကုိ သမီးက ကိတ္မုန္႕ ေပၚမွာ သုပ္ေနတာ

 ေဘးဖက္ေတြလည္း လုိက္သုပ္

ကိတ္မုန္႕သား အ၀ုိင္း ေဘးပတ္ပတ္လည္လည္ကုိ ခရမ္ကုိ ပလပ္စတစ္အိတ္ထဲထည့္ျပီး လက္ကို ေကာက္ေၾကာင္းေရးရင္ တြန္႕သလုိမ်ဳိး လုိက္တြန္႕ျပီး ကိတ္ ပတ္ပတ္လည္လည္ ခရမ္ ေရးဆြဲထားျပီး

အလယ္မွာ ေခ်ာကလက္မွ်င္မ်ား ျဖဴးေနေသာ သမီး

ဒီအရသာ ေခ်ာကလက္ ကိတ္ကုိ ၾကိဳက္တာမုိ႕ ေခ်ာကလက္မ်ားမ်ား၊ ခရမ္မ်ားမ်ား

Black forest cake ႏွင့္ တူသြားေအာင္ ခ်ယ္ရီသီးမ်ား ထည့္

ခ်ယ္ရီက ဒီအခ်ိန္ မေပၚဘူး။

ဒါေၾကာင့္ ေရခဲရုိက္ ခ်ယ္ရီသီး

ေမြးေန႕ – ေကာ္ရည္

ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ

ေကာ္ရည္ ဟင္းအုိး

အသက္ ( ၄၀ )  ျပည့္ ေမြးေန႕ရွင္

မာမီေဘးနားမွာ တခ်ိန္လံုး ေနေပးေသာ သားသား ႏွင့္ သမီး

ေပ်ာ္ေပ်ာ္ေနတတ္ေသာ သားသားႏွင့္ အတူ

အေမကုိ အရမ္း သိတတ္၊ လိမၼာေသာ သမီးေလးႏွင့္ အတူ

 

သက္ဆံုးတုိင္ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ရႊင္ရႊင္ ေနရပါလုိ၏ …

စိတ္၏ ခ်မ္းသာျခင္း၊ ကုိယ္၏ က်န္းမာျခင္းမ်ားျဖင့္ ျပည့္စံုရပါလုိ၏ …

သြားေလရာ .. လာေလရာ အရပ္ရွစ္မ်က္ႏွာတုိင္းမွာ … သူေတာ္ေကာင္း၊ သူျမတ္ေလာင္းမ်ားႏွင့္သာ ေတြ႕ဆံုရပါလုိ၏ …

ေဘးဥပါဒ္ အႏ ၱရာယ္ ခပ္သိမ္း ကင္းေ၀းရပါလုိ၏ …

 

 

ေမြးေန႕ရွင္ ႏွင့္ ေမြးေန႕ကိတ္

 

 

 

ေမြးေန႕ကိတ္ ႏွင့္ ေမြးေန႕ ေကာ္ရည္ ေခါက္ဆြဲ

ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲဖတ္ ( WONTON ) ၊ မႈိျပဳတ္၊ ကန္စြန္းရြက္ျပဳတ္၊ ေရေႏြးေဖ်ာ ပဲပင္ေပါက္၊ ၀က္နံရုိး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ငပိေထာင္း

ပဲပင္ေပါက္ကုိ အမွ်င္ သင္ျပီး ေရေႏြး ေဖ်ာ ရုံေလးပဲ..

မျပဳတ္ဘူး။ အဲဒါမွ စားေကာင္းတာ

 

 

 

 

 

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s